Hva koster det å flytte

Å flytte til et nytt hjem kan være en spennende, men også stressende opplevelse. Enten det er et skifte til et nytt nabolag eller en helt ny by, er flytting en prosess som krever mye tid, energi og organisering. Mange velger å ansette et profesjonelt flyttebyrå for å gjøre denne overgangen så smidig som mulig.

Men hva er egentlig kostnaden for denne bekvemmeligheten? Her kan du lese mer om hva det koster å flytte og andre viktigste faktorer å vurdere når du skal leie flyttefolk til jobben.

Gjennomsnittelige priser på flyttehjelp i 2024

TjenesterPriser
2 mann/flyttebilTimepris fra 1500 til 1700 kroner
3 mann/flyttebilTimepris fra 1900 til 2300 kroner
PianoflyttingPianoflytting i Oslo fra 3500
Mellomlagring10 kvm fra 3500 /mnd

Timepriser hos flyttebyrå

Når det gjelder kostnaden for flyttehjelp, er timepriser den vanligste metoden for prisfastsetting for privatpersoner. Her er en generell oversikt over hva du kan forvente å betale:

 • For en flyttebil med to personer, kan prisen variere fra 1500 kr til 1700 kr per time. Dette inkluderer vanligvis bærehjelp, lasting og lossing av eiendeler
 • Fastprisalternativer er vanligvis mer vanlig for bedrifter eller langdistanseflyttinger hvor man flytter mellom byer. Prisen kan variere avhengig av omfanget av flyttingen og spesifikke tjenester som tilbys

Hva koster det å flytte

Dette er faktorer som påvirker kostnadene for flytting

Når du skal flytte, er det viktig å være oppmerksom på de ulike faktorene som kan påvirke kostnadene for flyttingen. Prisen på et flyttebyrå avhenger av flere forskjellige faktorer, og det er viktig å være klar over disse faktorene for å kunne planlegge flyttingen din på en effektiv og økonomisk måte. Her er en gjennomgang av de viktigste faktorene som kan påvirke kostnadene for flytting:

 • Mengde innbo
 • Avstand
 • Spesielle ekstratjenester
 • Flyttedato
 • Tilleggstjenester

1. Jo mer du har å flytte, desto mer vil det vanligvis koste. Mengden innbo du har, inkludert møbler, hvitevarer og personlige eiendeler, vil være en viktig faktor som påvirker prisen for flyttingen.

2. Avstanden mellom ditt gamle og nye hjem vil også ha betydning for kostnadene for flyttingen. Lokale flyttinger innenfor samme by eller nærliggende områder vil vanligvis være billigere enn når du skal flytte mellom Oslo og Trondheim, Bergen, Stavanger eller Kristiansand.

3. Dersom flyttingen din krever spesielle ekstratjenester, som for eksempel nedpakking, demontering og montering av møbler, eller tunge løft som pianoer eller kunstverk, vil dette også påvirke prisen for flyttingen.

4. Flyttedatoen kan også påvirke kostnadene for flyttingen. Flyttedatoer i helger eller i sommermånedene er vanligvis mer etterspurte, og derfor dyrere, enn flyttedatoer på ukedager eller i vintermånedene. Ved å planlegge flyttingen din på forhånd og unngå de mest populære flyttedatoene, kan du muligens sikre deg en lavere pris.

5. Det er også en rekke tilleggstjenester som kan påvirke kostnadene for flyttingen din. Dette kan inkludere hjelp til nedpakking, leie av flyttelåser og emballasjemateriale, eller ekstra forsikring for å beskytte spesielle eiendeler under flyttingen.

Lokale flyttebyrå i Oslo

Logo
Tjenester
Firmanavn
Evaluering
Gå til
1 flyttefoten-logo
 • Privatflytting, pianoflytting, rydder dødsbo, mellomlagring.
Flyttefoten AS
2 Logo-majoren-flytt
 • Flyttehjelp, kontorflytting, flyttevask, mellomlagring, tømming av dødsbo
Majoren Flyttebyrå
3 logo sirva flyttebyrå
 • Flytter for private og bedrifter, nasjonalt og internasjonalt.
Sirva Flyttebyrå
4 Oslo-Spesialflytting-logo
 • Flytter piano, flygel, maskinflytting og våpenskap.
Oslo Spesialflytting
5 Vika Flyttebyrå logo
 • Prosjektledelse, kontorflytting, tilbakestilling, montering og avfallshåndtering.
Vika Flyttebyrå
6 Solsidan Flyttebyrå
 • Flyttehjelp for private og bedrifter.
Solsidan Flyttebyrå
7 Adams express
 • Internasjonal flytting, mellomlagring, flytting til utlandet
Adams Express
8 Totalflytting-logo
 • Tilbyr flyttehjelp, mellomlagring & flyttetjenester for bedrifter i Oslo.
Totalflytting
9 Lillestrøm Flyttebyrå
 • Flyttehjelp for private, kontorflytting, kjører bort avfall og tilbyr mellomlagring.
Lillestrøm Flyttebyrå

Hva koster det å flytte i Oslo

Når du skal flytte, er valget av et pålitelig flyttebyrå avgjørende for en vellykket og problemfri opplevelse. Prisen på flyttebyråer kan variere betydelig, og det er viktig å være oppmerksom på forskjellene mellom ulike tilbydere.

Hvorfor er det store variasjoner i priser?

Prisene på flyttebyråer varierer mellom ulike selskaper, men generelt sett ligger de seriøse og mest etablerte flyttebyråene på omtrent markedspriser. Disse selskapene tar hensyn til kostnadene ved å tilby profesjonelle tjenester, kvalifisert personale og forsikring for å sikre kundens eiendeler.

I Oslo ligger timeprisen for flyttebyråer vanligvis mellom 1500 til 1700 kroner per time for 2 personer og flyttebil. Trenger man en ekstra mann koster dette omtrent 500 kroner i tillegg per time.

Hva er inkludert i prisen

Prisen er vanligvis basert på antall timer som brukes til flyttingen. Dette inkluderer vanligvis bærehjelp, lasting, transport og lossing av eiendeler.

Noen flyttebyråer inkluderer kostnader knyttet til drivstoff og bompenger i den totale prisen, mens andre kan kreve ekstra for dette. Det er viktig å klargjøre dette på forhånd for å unngå uventede tilleggskostnader.

 • Hvis flyttingen din må gjennomføres utenfor vanlig arbeidstid, for eksempel på kvelder eller i helger, kan noen flyttebyråer ta ekstra betalt for dette. Sørg for å sjekke om det er tilleggskostnader knyttet til tidspunktet for flyttingen
 • Det er viktig å forsikre deg om at flyttebyrået tilbyr en form for flytteforsikring som dekker eventuelle uhell eller skader som kan oppstå underveis i flytteprosessen. Dette gir deg trygghet og sikkerhet i tilfelle uforutsette hendelser
 • Tillegg for spesialgods som flytting av piano, flygel, våpenskap, safe o.l.

Vær forsiktig med billige flyttebyrå og ekstremt lave priser

Det er imidlertid viktig å være på vakt når du kommer over flyttebyråer som tilbyr ekstremt lave priser. Flyttebransjen har dessverre mange useriøse aktører, og noen tilbyr tilsynelatende for gode tilbud til å være sanne. Dersom prisen virker for god til å være sann, er det sannsynligvis også tilfellet.

 • Flyttebyråer som krever kontant betaling bør ses på med skepsis. Dette kan være et tegn på at selskapet unngår skatter og avgifter, og det kan også gjøre det vanskeligere å få tilbake pengene dine hvis noe går galt. Dessuten er svart arbeid også ulovlig
 • Et annet faretegn er mangelen på en ordentlig kvittering. Seriøse flyttebyråer vil alltid kunne gi deg en skriftlig kvittering for tjenestene de leverer

Når du skal velge et flyttebyrå, bør du prioritere kvalitet og trygghet fremfor bare å se på prisen. Å velge et pålitelig og anerkjent flyttebyrå kan spare deg for mye stress og bekymringer på flyttedagen.