Flytting priser

Noen klarer seg med en henger, gode venner og en grandis på deling. Andre har behov for flyttehjelp og leier profesjonelle flyttetjenester hos et flyttebyrå i Oslo.

Hva koster det å flytte?

Det er noen forskjellige ting som påvirker kostnadene ved å ansette et flyttebyrå til å utføre flyttejobben for deg. For å få et nøyaktig pristilbud for flyttingen anbefaler vi alltid å sammenligne flere prisforslag fra ulike flyttebedrifter – da kan du relativt enkelt se hva som er “rimelig” pris for deg.

Time- eller fastpris

Det vanligste er timepris og idag ligger ca. pris på mellom 800 – 1050 kroner pr.time for 2 mann og en flyttebil. Her er det mange som går i fristelsen og ser seg blind på kun det billigste, nemlig priser nede i 500-600 kr pr.time. Overraskelsen er lite hyggelig når “flyttebilen” kommer og det viser seg at det er en liten varebil og du må ta mange turer. Det andre alternativet, fastpris, kan ofte blir dyrere for deg som kunde, men du har da en “trygghet” siden du vet hva du skal betale. Det er ikke å anbefale på interne flyttinger i Oslo. Mindre seriøse flyttebyrå, uten gode forsikringsordninger, tilbyr seg gjerne en fastpris. Vi har flere historier der man da skynder seg og lett gjør skader på kundens eiendeler.

Hva koster det å flytte?

Faktorer som styrer prisen på flyttejobben Hva er avgjørende for hva du må betale?

– Hvis du er ute i god tid, øker du dine muligheter til å sammenligne ulike tilbud fra flyttebyrå. Om du er sent ute ender man oftest opp med den første og dårligste.

– I store byer som Oslo, Bergen og Trondheim koster flyttebyrå gjerne litt mer, men du har et større utvalg av flyttebedrifter og bedre muligheter til å forhandle.

– Avstand og tid. Sjekk at flyttebyrået ikke belaster deg for bompenger og drivstoff.

– Spesielt tunge eller store møbler. Vær alltid informativ når du gjør avtale med et flyttebyrå. Forklar at du har en stor sofa, dobbelt kjøleskap og at det må bæres ned fra etasjen du bor i. Husk at de fleste flyttebyrå tar et pristillegg for ekstra tunge møbler, et tillegg som plutselig kan bli dobbelt så dyrt dersom man ikke har gjort en avtale på forhånd.

Bekreft prisen skriftlig Få alltid pristilbudet skriftlig. Det er både for din egen trygghet, men også for flyttebyrået. Avtalen kan du gjerne gjøre pr. telefon, men be alltid om en oppsummering skriftlig pr. epost. Har du noen spørsmål eller ønsker tips før du skal flytte er du alltid velkommen til å ta kontakt med oss.